ACCOUNT

Si të zgjidhni stilin e faqes ( Website design for Free )

Zgjedhja e stilit të duhur të faqes në internet është thelbësore për suksesin e faqes suaj të internetit. Një stil websajti ose website design mund të rregullojë ose prishë funksionalitetin, përdorshmërinë dhe dizajnin e përgjithshëm të faqes suaj të internetit. Në këtë postim në blog, ne do të ofrojmë disa këshilla se si të zgjidhni stilin e duhur të faqes së internetit që nuk është vetëm estetikisht i këndshëm, por edhe i përshtatshëm për përdoruesit dhe SEO.

1. Përcaktoni identitetin e biznesit tuaj

Faqja juaj e internetit është një zgjerim i identitetit të markës suaj. Prandaj, është thelbësore të keni një kuptim të qartë të vlerave, personalitetit dhe stilit të markës suaj. Faqja juaj e internetit duhet të pasqyrojë personalitetin dhe vlerat e markës suaj, të tilla si të qenit moderne, profesionale, lozonjare ose minimaliste. Sigurohuni që stili i faqes suaj të internetit të përputhet me identitetin tuaj të markës për të krijuar një përvojë të qëndrueshme dhe kohezive për audiencën tuaj. Nëse jeni të paqartë mund të shikoni më tepër tek Vitrina – Webbiznes.

2. Merrni parasysh qëllimin e faqes suaj të internetit

Qëllimi i faqes suaj të internetit mund të ndikojë gjithashtu në stilin që zgjidhni. Nëse po krijoni një faqe interneti për një firmë ligjore, mund të dëshironi të konsideroni një stil më profesional dhe tradicional, ndërsa nëse po krijoni një faqe interneti për një startup, mund të dëshironi të konsideroni një stil më modern dhe më lozonjar. Merrni parasysh pritshmëritë dhe preferencat e audiencës tuaj për t’u siguruar që stili i faqes suaj të internetit rezonon me ta.

3. Mendoni për eksperiencen e përdoruesit

Stili i faqes suaj të internetit duhet të jetë i përshtatshëm për përdoruesit dhe i lehtë për t’u lundruar. Sigurohuni që faqosja e faqes suaj të internetit të jetë e thjeshtë dhe e lehtë për t’u ndjekur, me navigim intuitiv dhe thirrje të qarta për veprim. Një stil uebsajti miqësor për përdoruesit do t’i inkurajojë përdoruesit të qëndrojnë më gjatë në faqen tuaj të internetit, të eksplorojnë më shumë përmbajtje dhe potencialisht të shndërrohen në klientë.

4. Optimizoni për SEO duke ruajtur website design

Stili juaj i faqes së internetit ose website design mund të ndikojë gjithashtu në performancën e SEO të faqes suaj të internetit. Sigurohuni që faqja juaj e internetit të jetë e optimizuar për motorët e kërkimit duke zgjedhur një stil që është i përshtatshëm për celularin, që ngarkohet shpejt dhe ka kod të pastër. Shmangni përdorimin e Flash, pasi mund të dëmtojë performancën e SEO të faqes suaj të internetit. Për më tepër, sigurohuni që elementët e dizajnit të faqes suaj të internetit, të tilla si imazhet dhe videot, të jenë të optimizuara për performancën në ueb duke kompresuar madhësitë e skedarëve të tyre dhe duke përdorur etiketat dhe përshkrimet e duhura të imazheve.

5. Merre me qetesi

Kur jeni në dyshim, mbajeni të thjeshtë. Një stil i thjeshtë uebsajti ose simple website design mund të jetë po aq efektiv sa ai më kompleks. Thjeshtësia mund t’ju ndihmojë ta mbani faqen tuaj të internetit të lehtë për t’u naviguar dhe kuptuar, gjë që mund të rezultojë në angazhim më të mirë të përdoruesit dhe norma konvertimi. Një stil i thjeshtë mund të jetë gjithashtu më i lehtë për tu mirëmbajtur dhe përditësuar, duke ju kursyer kohë dhe përpjekje në planin afatgjatë.

Si përfundim, zgjedhja e stilit të duhur të faqes në internet është thelbësore për suksesin e faqes suaj të internetit. Merrni parasysh identitetin tuaj të markës, qëllimin e faqes në internet, përvojën e përdoruesit, performancën e SEO dhe thjeshtësinë kur zgjidhni një stil uebsajti (website design). Duke ndjekur këto këshilla, ju mund të krijoni një faqe interneti që jo vetëm duket e mrekullueshme, por edhe performon mirë dhe rezonon me audiencën tuaj. Gjithashtu mund të shikoni disa klientët tanë Portofoli- Webbiznes ose mund të merrni inspirim nga fq te ndryshme si:
Web Design Inspiration designs, themes, templates and downloadable graphic elements on Dribbble
Siteinspire | Web Design Inspiration
Web Design Inspiration : The Best Website Design Ideas (webdesign-inspiration.com)

Postime të ngjashme